Frågor & Svar

Har ni syskonrabatt?
Svar: Inte för 2 barn, men om ni har 3 barn i samma familj så rider 3e barnet för halva priset :-)

Frågor & Svar

Måste man boka en hel termin?
Svar: Ja! vi eftersträvar stabila grupper där eleverna utvecklas. Nya elever in o ut skapar ojämna grupper och sämre förutsättningar till utveckling.

Frågor & Svar

Varför har ni ingen grupp för små barn som galopperar på helgen?
Svar: Eftersom vi är en verksamhet riktad till just mindre barn så är denna grupp stor och de flesta kan endast rida helger. Det innebär att helgerna jämfört med vardagar är hårt belastade. De små grupperna delar också ridhus vilket inte är optimalt när eleven ska lära sig att galoppera.
Men så snart barnen är lite äldre (från 9år) så finns grupper på helgen på något större ponny som galopperar.

Terminsupplägg

Höstterminen består av 19 ridlektioner och 2 teoripass (var för sig eller dubbelpass). Vi tillämpar förlängd hösttermin som avser veckorna 33-3. Inga lektioner fre-sön v51 t o m hela vecka 1. Vecka 2-3 är hösttermin. Vårterminen börjar vecka 4 och slutar vecka 24.

 

 

*************************************************************************************

Våra ridlektioner

 

Ponnystall Stockholm har många variationer av lektioner. Till de minsta erbjuder vi ridlekis som utövas tillsammans med en förälder, ridtiden är 20min och alla barn i gruppen får en egen ponny att rida. Till elever från 6år erbjuder vi ridlektioner med 30minuter ridtid och målet är att lära barnen att rida självständigt på våra minsta ponnyer. När eleven är redo för att avancera så flyttas eleven till en ny grupp, oftast med något större ponny och oxå längre ridtid. Flertalet av våra ridgrupper flyttar till en senare tid samma dag. De senaste grupperna vi har består av våra äldsta elever som rider våra största ponnyer. Normal rider eleven 2 terminer på samma tid innan den erbjuds att byta tid till en senare tid. Vi strävar alltid efter att hela gruppen följs åt.

 

Våra nybörjar rider först på dagen och stannar kvar på sin tid till eleven uppfyller de krav som krävs för att flyttas till en senare tid där nivån är något högre och hästarna oftast lite större. 

 

Vardagar har vi lektioner från 15:00 sista gruppen slutar 21:30

Helger startar lektionerna kl 09:00 och sista gruppen slutar 19:00

 

 

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 


PRISER - Ridlektioner

Ridgrupp Ponny 30min
Hel termin
19 ridlektioner 2 teoripass
Vardagar 4380kr
Helger 4760kr

Ridgrupper Ponny 45min
Hel termin
19 ridlektioner 2 teoripass
Vardagar 5140kr-5330kr
Helger 5700kr

Ridgrupper
D-ponny/Häst 45min
Hel termin
19 ridlektioner 2 teoripass
Vardagar 5520kr
Helger 5900kr

Vuxengrupper
D-ponny/Häst 45min
Hel termin
20 ridtillfällen
Vardagar 6000kr
Helger 6400kr

Specialgrupper - Hoppning 60min
20 hopplektioner (6elever/grupp)
A-B ponny 6800kr
B-C ponny 7200kr
C-D ponny 7600kr
D till Häst 8000kr

Hoppspecial

Hoppspecial

Förutsättning för plats i hoppgrupp är att eleven rider 2 dagar i veckan på ponnystallet. Vill man ställa sig i kö måste man vara elev och ha mycket god ridvana.

Perioder eller Termin?

Vi tillämpar Terminsridning för alla elever som rider i ridgrupp. Eleven fortsätter automatiskt kommande terminer om ni inte säger upp platsen.2 gånger per termin kan platsen sägas upp. Inför Höstterminen senast 20juni. Inför Vårterminen senast 20december.
Ridlekis rids i perioder om 6v och fortsätter automatiskt kommande perioder om ni inte säger upp platsen. Uppsägning senast 1 vecka innan sista gången i perioden.


© Ponnystall Stockholm
070-770 91 90 :: Gamla Ingarövägen 2 :: 134 61 Ingarö